Kontaktai

Aqualen

Aqualen

AQUALEN – tai originali medžiaga, sukurta ir patentuota AQUAPHOR. Šios medžiagos taikymas buitinio vandens valymo gaminiuose suteikia ypatingų pranašumų, todėl ji naudojama beveik visuose AQUAPHOR filtruose.

AQUALEN užtikrina:

  • greitą teršalų šalinimą;
  • efektyvų sunkiųjų metalų šalinimą iš bet kokio kietumo vandens;
  • geresnį bakterijų šalinimą (naudojant aktyvintą sidabrą);
  • 100 % filtravimą – jokia vandens dalis neapeina filtro (nėra kanalo efekto).

Buitinis vandens valymas nuo pramoninio iš esmės skiriasi tuo, kad buityje teršalus būtina pašalinti labai greitai, vandeniui tekant per nedidelio tūrio kasetę. Įprastiniuose vandens filtruose kaip pagrindinis aktyvusis komponentas naudojama aktyvinta anglis. Vanduo, tekantis per filtrą ir kontaktuojantis su anglies granulėmis, palieka dalį kenksmingų teršalų. Kai kurie teršalai sulaikomi mechaniškai (anglies granulių paviršius gali būti grubus ir porėtas), kita dalis sulaikoma vykstant cheminėms reakcijoms.

AQUAPHOR filtrai nėra išimtis – mes naudojame aukštos kokybės aktyvintą anglį, gaminamą iš kokoso riešutų kevalų. Be anglies, filtruose taip pat naudojama jonų mainų medžiaga: ji išleidžia natrio arba deguonies jonus ir pasisavina sunkiųjų metalų jonus. Ši medžiaga dažniausiai yra apvalių polimero granulių formos. Šią užduotį mūsų filtruose atlieka AQUALEN. Skirtingai nuo minėtų įprastų medžiagų, AQUALEN yra pluoštinė. Ši savybė iš esmės pagerina vandens valymo charakteristikas.

1. Filtrai su AQUALEN dėl didesnio valomojo paviršiaus ploto sugeria teršalus kur kas greičiau.

2. AQUALEN efektyviau sulaiko sunkiuosius metalus. Sunkiųjų metalų trauka prie AQUALEN jonų mainų kompleksų yra 800 kartų didesnė nei kalcio ar magnio (kurie lemia vandens kietumą). Tai reiškia, kad AQUALEN atpažįsta ir sugeria sunkiųjų metalų daleles, bet kokio kietumo vandenyje. Tai viena iš savybių, kuriomis nepasižymi tradiciniai filtrai.

3. Jonų mainų junginių kiekis AQUALEN medžiagoje yra dešimtis kartų didesnis nei tokio paties tūrio įprastinių filtrų jonų mainų medžiagose.

4. Filtrai su AQUALEN geriau apsaugo nuo bakterijų. Naudojant anksčiau aprašytą metalų jonų surinkimo technologiją, papildomai atsiranda galimybė į aktyvesnę jonų formą įpinti sidabro komponentų.

Daugiau apie sinergiją

Aqualen
Aqualenas

Nedideli stacionarūs filtrai turi du esminius trūkumus: nepanaudoja mažesnio dydžio granulių ir pasižymi kanalo efektu. Mažesnio dydžio granulės tokiame pačiame filtro tūryje užtikrina didesnį kontaktinį paviršių su vandeniu, taip pasiekiamas didesnis vandens valymo efektyvumas. Tačiau vanduo tiesiog neprateka per tirštą mažyčių granulių sluoksnį. AQUALEN pluoštas AQUAPHOR filtruose kontaktuodamas su vandeniu išsiplečia ir praskiria granulių sluoksnius – tada gali pratekėti vanduo. Praktikoje tai suteikia galimybę AQUAPHOR filtruose naudoti perpus mažesnes granules nei įprastiniuose filtruose, o teršalus surinkti keturis kartus greičiau.

Įprastinės jonų mainų medžiagos: 
karboksilinė derva, sulfokatijonai.
Skirtingos sklaidos anglis.

Kanalo efektas pasireiškia, kai vandens srautas praskiria nesuspaustas granules. Per filtrą tekantis vanduo atskiria granules ir sukuria kanalus, per kuriuos gali pratekėti nesusiliesdamas su teršalus surenkančiais paviršiais.

Įprastinių filtrų kanalo efektas (kairėje) ir AQUAPHOR sprendimas (dešinėje).

AQUALEN pluoštas laikosi granulių sluoksniuose, nes yra įpinamas tarp jų. Panašiai kaip ir augalų šaknys, laikančios augalą dirvoje ir apsaugančios nuo erozijos, AQUALEN pluoštas apsaugo nuo kanalų susidarymo ir užtikrina puikų viso per filtrą pratekančio vandens filtravimą.

Įprastinio anglies filtro (kairėje) ir AQUAPHOR filtro (dešinėje) medžiagų mišinys.

Dar vienas labai svarbus filtrų, kuriuose naudojamas AQUALEN pluoštas, pranašumas yra jų gebėjimas pašalinti net mažiausias koloidinės geležies daleles. Filtravimo efektyvumas net keturis kartus lenkia geriamajam vandeniui taikomus standartus. Tarpai tarp granulių yra tankiai užpildyti AQUALEN pluoštu, kuris yra 3–5 kartus plonesnis nei žmogaus plauko skersmuo.

Dalintis:
Naujienlaiškio prenumerata
Rašyk
Skambink